Η Black Friday 2019 πλησιάζει και μπορείτε να κάνετε έξυπνες αγορές κερδίζοντας χρήματα.

Οι εκπτώσεις στην Black Friday είναι κάθε χρόνο κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, εμπορικά κέντρα αλλά και εκατοντάδες άλλα καταστήματα προχωρούν σε κατάρρευση τιμών προσφέροντας χιλιάδες προϊόντα σε ασυναγώνιστες προσφορές. Ωστόσο, όπως κάθε εκπτωτική περίοδο, έτσι και στην Black Friday οι καταναλωτές οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης ή παραπλάνησης και να κάνουν έξυπνες αγορές, κερδίζοντας χρήματα. 

Προσοχή στις παραπλανήσεις

Στην Black Friday 2019 μπορείτε να βγείτε πραγματικά κερδισμένοι κάνοντας έξυπνες αγορές και αποφεύγοντας τις απάτες και τις παραπλανητικές εκπτώσεις. Πριν προχωρήσετε σε αγορές βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν βρίσκονται όντως σε έκπτωση.

Στο παρελθόν, τόσο στις εκπτώσεις όσο και κατά την περίοδο της Black Friday, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου καταστήματα εμφάνιζαν διαφορετικές αρχικές τιμές προχωρώντας έτσι σε πλασματικές εκπτώσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι καταναλωτές έπεφταν θύματα απάτης.

Σύμφωνα με τους εμπορικούς συλλόγους και τα αρμόδια θεσμικά όργανα, οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην πέσουν θύματα παραπλανητικών εκπτώσεων. Σιγουρευτείτε, για παράδειγμα, ότι όταν βλέπετε διαφημίσεις για εκπτώσεις της τάξεως του 60% ή 70% (ή ακόμη και πιο μικρά ποσοστά) αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι σύνηθες τα καταστήματα να παρουσιάζουν ένα ποσοστό εκπτώσεων το οποίο δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Εάν δείτε λοιπόν εκπτώσεις -80% μην βιαστείτε, σιγουρευτείτε ότι πρόκειται για πραγματικές εκπτώσεις και πως δεν πρόκειται για κάποιο εύρος εκπτώσεων, δηλαδή προσφορές από -10% έως -80%. Πώς μπορείτε λοιπόν να προφυλαχθείτε; Ιδανικά, μπορείτε να κάνετε μια έρευνα αγορά, να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις προσφορές και να συγκρίνετε τιμές και εκπτώσεις.

Συγκρίνετε τιμές 

Μπορεί κάποια προϊόντα να παρουσιάζονται σε έκπτωση ωστόσο είναι αυτές οι εκπτώσεις πραγματικές;
Εάν δεν θέλετε λοιπόν να πέσετε και εσείς θύματα απάτης κατά τη διάρκεια της Black Friday 2019 φροντίστε ώστε να κάνετε έρευνα αγοράς και να συγκρίνετε τις τιμές. Δείτε τις αρχικές τιμές και τις εκπτωτικές και βγάλτε συμπεράσματα για το εάν ένα προϊόν είναι όντως σε έκπτωση. Αναζητήστε το ίδιο προϊόν σε άλλα παρόμοια καταστήματα και δείτε τις τιμές που υπάρχουν. Εάν βρείτε το ίδιο προϊόν σε άλλο κατάστημα σε καλύτερη τιμή, τότε σίγουρα οι αγορές σας θα είναι έξυπνες.

Το Fylladiomat μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό. Εκεί θα βρείτε δεκάδες γνωστές αλυσίδες καταστημάτων και μπορείτε να δείτε όλες τις προσφορές τους συγκεντρωμένες, ώστε να επιλέξετε αυτή που σας συμφέρει περισσότερο. Για παράδειγμα μπορείτε να συγκρίνετε ανάμεσα στις Black Friday προσφορές των καταστημάτων Public και Γερμανός και να βρείτε αυτό που χρειάζεστε στην τιμή που σας αξίζει. Οι προσφορές όλων των καταστημάτων τεχνολογίας, μόδας, σούπερ μάρκετ και ειδών σπιτιού σας περιμένουν και φέτος να τις ανακαλύψετε και να βγείτε κερδισμένοι με έξυπνες αγορές.

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός 

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις εκπτώσεις που κατά την περίοδο της Black Friday 2019 βγάζουν μάτι. Μπορεί μια Black Friday προσφορά να φαντάζει αρχικά εντυπωσιακή ωστόσο κάτι τέτοιο να μην ανταποκρίνεται τελικά στην πραγματικότητα. Για να είστε βέβαιοι πως τα χρήματά σας πιάνουν τόπο και πως ψωνίζετε με πραγματικές εκπτώσεις πρέπει σίγουρα να είστε ενημερωμένοι. Αναζητήστε εμπειρίες άλλων καταναλωτών, συζητήστε με γνωστούς και φίλους και ψάξτε για φυλλάδια με Black Friday προσφορές ώστε να βρείτε το προϊόν που θέλετε και να είστε σίγουροι πως το λαμβάνετε σε πραγματική έκπτωση.

Μην τσιμπάτε με τις Black Friday εκπτώσεις – 3 πρακτικές συμβουλές για έξυπνα ψώνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Post navigation